Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji nakupa na spletni strani WWW.ZLATARSTVOBANIC.SI

CENE, NAČIN PLAČILA IN DOSTAVA

Vse navedene cene posameznih proizvodov so navedene v Evrih (EUR). Vse cene izdelkov so že z vključenim DDV-jem. Pri naročilih do 500,00 € so stroški poštnine 3,00 €, pri naročilih nad 501,00 € pa so stroški poštnine brezplačni.

Cene veljajo od 1. 1. 2017 do preklica.

Izdelke pošiljam le tako, da se plačajo po predračunu.

POSTOPEK SPREJEMA NAROČIL

FIZIČNE OSEBE

Izdelki podjetja ZLATARSTVO BANIČ, Janez Banič s.p.

Po prejetju vašega naročila vam po e-pošti pošljemo predračun. Ko je predračun plačan, vam izdelek takoj oz. najkasneje v roku 5-ih delovnih dni po prejetem plačilu na naš TRR pošljemo po pošti. Račun o opravljenem plačilu kupnine boste prejeli po pošti skupaj z naročenim izdelkom.

PRAVNE OSEBE

Izdelki podjetja ZLATARSTVO BANIČ, Janez Banič s.p.

Po prejetju vašega naročila vam po e-pošti pošljemo predračun. Ko je predračun plačan, vam izdelek takoj oz. najkasneje v roku 5-ih delovnih dni po prejetem plačilu na naš TRR pošljemo po pošti. Račun o opravljenem plačilu kupnine boste prejeli po pošti skupaj z naročenim izdelkom.

V primeru, da imate kakršnokoli vprašanje v zvezi z nakupom ali dostavo, smo vam na voljo na e-poštnem naslovu: info@zlatarstvobanic.si.

Za stranke poslujemo od PON do PET od 9.00 do 18.00 ure ter ob SOB od 9.00 do 12.00 ure.

POSTOPEK NAKUPA PROIZVODOV

Ko vstopite na podstran NAŠI IZDELKI ali na BLAGOVNE ZNAMKE se vam bo pokazal seznam izdelkov iz naše zlatarne. Ob vsakem izdelku, ki smo ga mi izdelali (NAŠ IZDELKI) so zraven navedeni tudi tehnični podatki in cena. Ob izdelkih drugih proizvajalcev ni navedenih cen, ker je nakup in ogled le-teh možen le v naši zlatarni v Kamniku.

KAKO NAROČITE ŽELENE PROIZVODE?

Ob vsaki sliki proizvoda je zraven tudi gumb »Kliknite za naročilo!«. Če želite izdelek naročiti preprosto kliknite na gumb in prišli boste na podstran z naročilnico, kjer boste vpisali vse potrebne podatke, ki jih potrebujemo za izvedbo naročila.

Potem, ko ste kliknili na »Pošlji naročilo«, boste dobili avtomatsko generirano sporočilo z vsebino vašega nakupa. Na vaše poslano naročilo se bomo odzvali v najkrajšem možnem času.

POGOJI ODSTOPA OD POGODBE

Potrošnik lahko odstopi od pogodbe o nakupu izdelkov v 14 dneh od prejema izdelka s pisnim sporočilom dobavitelju in mora nato izdelek vrniti v nadaljnjem roku 14 dni od odstopa od nakupa. Lahko pa izdelek vrne v roku 14 dni od prejema izdelka in se šteje to za sporočilo o odstopu od pogodbe. Pri odstopu od pogodbe kupcu vrnemo vsa vplačila (plačana cena izdelka in stroški poštnine) v roku 14 dni od dneva prejema pisnega odstopa od nakupa.

Nepoškodovano (normalna obraba) knjigo v enaki količini ter v originalni embalaži obvezno priložite račun in pošljite na naslov založnika in s pripisom “vračilo”. Naslov založnika, kamor je potrebno poslati izdelek, ki ga reklamirate najdete na računu, ki vam ga je poslal založnik. Poštnino vračila plača kupec. Vračila bodo rešena v petih delovnih dneh od prejema reklamacije.

Pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja. Dostop do nje je možen z osebnim obiskom na sedežu podjetja.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Upravitelj spletne strani ZLATARSTVOBANIC.SI se zavezuje, da bo spoštoval določbe Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov. Osebni podatki pridobljeni od kupcev na spletni strani ZLATARSTVOBANIC.SI so varovani in brez njihovega pisnega soglasja ne bodo posredovani tretjim osebam.

Upravitelj spletne strani ZLATARSTVOBANIC.SI si pridržuje pravico do vzpostavitev poslovnega kontakta za reševanje morebitnih nejasnosti pri preverjanju podatkov ali naročila oziroma za reševanje morebitnih nesoglasij.

Vse o naši Politiki zasebnosti in varstvu podatkov si lahko preberete tukaj.

INFORMACIJE

Za morebitne dodatne informacije smo vam ves čas na voljo na info@zlatarstvobanic.si, kjer vam bomo z veseljem pomagali in odgovorili na zastavljena vprašanja, predloge in želje.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

ZLATARSTVO BANIČ, Janez Banič s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

KONČNA DOLOČILA

Uporabnik potrjuje ob nakupu, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne strani ZLATARSTVOBANIC.SI in da se z njimi strinja.

Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje sporov. Kolikor medsebojnega sporazuma ni moč doseči, je pristojno ustrezno sodišče.

Pridržujemo si pravico do sprememb cen brez predhodne najave.

Želimo vam uspešno nakupovanje!

ZLATARSTVO BANIČ, Janez Banič s.p.